About Electronics Live

De geschiedenis van de telefoon

Home  /  Uncategorized  /  De geschiedenis van de telefoon

De eerste telefoon was in 1876 gepatenteerd door Alexander graham bell. Graham werd bijgestaan door Thomas en werd gecrediteerd voor zijn innovatieve vaardigheid voor het creëren van gecodeerde berichten door middel van elektriciteit naar geluid. Tegen 1880 had hij een goed gebouwd laboratorium opgezet waar hij zijn nieuwe technologie te verbeterde. Dit resulteerde in de productie van wat men een fototelefoon noemde, welke in staat was geluid op een lichtstraal te sturen. Bell belde in wezen het eerste draadloze gesprek uit de geschiedenis.

Populaire uitvindingen van Bell

Eind 1887 was een van zijn vroegste werken met de eerste bekende telefooncel geïnstalleerd bij Hartford bank, die later de meest populaire telefoons van Bell en Thomas in de Verenigde Staten werden. Ze deden de eerste officiële kust-tot-kust-oproep in 1915. Begin 1927 werd de eerste telefoondienst vanuit de VS naar het Verenigd Koninkrijk opgezet.

telefoon

Geschiedenis van de telefoon

Het begin van de moderne telefoon

Rond 1946 was er voor het eerst een grote verandering met de zogenaamde autotelefoon, die vanwege de hoge installatiekosten zeer kostbaar was. Tegelijkertijd werden John Bardeen, Walter Brattain en William Shockley gecrediteerd met de nieuwe introductie van een transistor die bekend staat als Gizmo die grote vacuümbuissystemen moest vervangen en computers moest laten samengaan met elektronica. Dit was het begin van de moderne telefoon.

Satellieten en telecommunicatie

Na tien jaar was er de introductie van kabeltelefoons die betaalbaar waren in 1956, maar rond 1962 wordt de Communications Satellite Act aangenomen die het gebruik van satellieten in telecommunicatie toestaat. Sindsdien is er wereldwijd een groei in telefoontechnologie en dit heeft geleid tot veranderingen in de moderne samenleving, waardoor mensen gemakkelijker over de hele wereld kunnen communiceren. De laatste tijd is deze technologie opgedoken in nog meer futuristische innovaties die iedereen nieuwsgierig maken naar hoe de toekomstige telecommunicatie eruit zal zien.


Comments are closed.