About Electronics Live

Het belang van een virusscanner

Home  /  Uncategorized  /  Het belang van een virusscanner

Steeds vaker lopen mensen ongemerkt een vervelend computervirus aan. In veel gevallen is dit zelfs niet meer te herstellen. Voorkomen dat men een virus krijgt is dan ook belangrijker als het weer repareren. Het belang van een goede virusscanner wordt door veel mensen nog steeds onderschat. Dit komt waarschijnlijk omdat virus vaak onzichtbaar zijn. Men ziet ze niet op de computer maar ze zitten er vaak wel degelijk op. Dit kan allerlei vervelende gevolgen met zich meebrengen. Niemand zit hier op te wachten en dit kan zeer nare gevolgen hebben.

Voorkom vervelende virussen eenvoudig!

Het belang van een goede virusscanner is ontzettend groot. Wie een professionele virusscanner heeft loopt vrijwel geen kans op het oplopen van een virus. Een virus kan nog wel op de computer komen maar geen schade aanrichten. Wie geen virusscanner heeft en toch een virus oploopt kan allerlei vervelende effecten merken. Denk bijvoorbeeld aan het traag worden van de pc, plotseling uitvallen of zelfs helemaal niet meer aangaan. Tegenwoordig zijn er ook virussen die de computer gijzelen. Enkel wanneer men een flink bedrag via Bitcoins afrekent wordt de computer weer ontgrendelt, iets wat niet daadwerkelijk gebeurt na betaling. Maak gebruik van een goede virusscanner om dit soort vervelende toestanden te voorkomen. Degene die last hebben van een virus kunnen ook gemakkelijk worden gehackt. Steeds vaker functioneren virussen als een Trojaans paard om gegevens te stelen.

Virusscanners houden je computer veilig

 

Ga voor de beste virusscanner!

Een virus heeft men zo op de computer. Dit kan zelfs al plaatsvinden na het bekijken van willekeurige plaatsen via Google. Een virus kan zich op allerlei manieren op de computer vestigen. De gebruiker zelf zal er niet veel van merken. Het belang van een goede virusscanner is voorkomen dat virussen invloed krijgen. Door gebruik te maken van een virusscanner krijgt het virus gaan kans. Het vestigt zich op de pc maar krijgt geen kans om schade aan te richten. De virusscanner blokkeert het virus en dit kan zo zijn destructieve werk niet doen. Vervolgens wordt het virus in quarantaine geplaatst of verwijderd.


Comments are closed.