About Electronics Live

Het belang van goed webdesign

Home  /  Uncategorized  /  Het belang van goed webdesign

Het uiterlijk van je website is immens belangrijk. Het internet groeit elke dag en dus wordt het steeds moeilijker om mensen naar je website te lokken. Eens je iemand op je website hebt, wil je hem natuurlijk zo lang mogelijk daar houden. Een eerste indruk is hierbij enorm belangrijk en dat kan alleen maar door goed webdesign. Enkel wanneer je de juiste kleuren, patronen, foto’s en logo’s toepast, zal iemand je site als aangenaam beschouwen.

 

Webdesign is belangrijk voor het uiterlijke van je site

Voordelen van goed webdesign

Als je website er goed uitziet, dan zal men sneller denken dat je bedrijf of blog van goede kwaliteit is en ligt het vertrouwen meteen hoger. Een mooi uiterlijk is zeker bij commerciƫle doeleinden zeer belangrijk. Vergelijk dit bijvoorbeeld met producten in de supermarkt. De producten met de mooiste verpakking hebben het meeste bekijks.

Een site die er goed uitziet, wordt ook meteen als gebruiksvriendelijke beschouwd. Alle knoppen staan op de juiste plek en men moet geen doolhof van tekst, knoppen en afbeeldingen doorkruisen voor iemand vindt waar hij naar zoekt. De inhoud van je website komt dus pas op de tweede plaats. Voordat je iemand inhoudelijk gaat overtuigen, moet je hem eerst visueel overtuigen.

Eenvoud is goud

Een gouden tip is om je website niet vol te proppen met afbeeldingen, logo’s en visuele hoogstandjes. Tegenwoordig willen consumenten vooral een website die duidelijk en strak is. Alles moet dus vooral snel terug te vinden zijn en tekst moet leesbaar blijven. Wees dus niet bang om witruimte en onbenutte vlakken te gebruiken. Juist door deze te impliceren op je website, ga je de aandacht van de consument vestigen op de plekken waar wel iets te zien is.

Het belang van een goed webdesign uit Hengelo mag dus niet onderschat worden. Eens je iemand zijn aandacht hebt gevestigd met het uiterlijk van je site, is het aan jou om hem inhoudelijk nog te overtuigen.


Comments are closed.