About Electronics Live

3 tips om de juiste CMS voor je videowall te kiezen.

Home  /  Uncategorized  /  3 tips om de juiste CMS voor je videowall te kiezen.

Je hebt met je bedrijf besloten om een mooie videowall te installeren als blikvanger op locatie. Met alle aandacht en interesse die een video wall trekt is het een mooie marketingtool om toe te passen. Maar dat heeft alleen zin als je er het maximale uit weet te halen. Dan is het fijn als je handig nieuwe beelden of andersoortige input kan programmeren. Hoe makkelijk dit gaat is afhankelijk van het CMS (content management systeem) dat je gebruikt voor je videowalls. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten voor je besluit voor een bepaald systeem te kiezen.

Let op de multifunctionaliteit

Videowalls kunnen vele verschillende soorten content laten zien, dus bedenk van te voren goed wat je allemaal wel of niet wilt laten zien. Is het voornamelijk informatie op basis van tekst, is het vooral bedoeld voor bewegende beelden of moet beide kunnen? Natuurlijk zijn er nog vele andere toepassingen, dus laat je van te voren goed informeren over de (on)mogelijkheden van het systeem.

Zijn er standaard templates om mee te werken?

Continu zelf bewegende video’s aanleveren die precies passen bij jouw videowalls is een hoop werk. Als je dit continu zelf moet aanleveren kan dat zomaar een dagtaak betekenen voor iemand intern. Stel je dan eens voor dat deze persoon op vakantie of langdurig ziek is, dan zit je met de handen in het spreekwoordelijke haar. Veel fijner is het dan als er standaar templates die makkelijk in te vullen en te bedienen zijn. Op die manier kunnen meer mensen zich bemoeien met de creatieve uitspattingen van het bedrijf, wat de conversie waarschijnlijk alleen maar ten goede gaat komen.

cms voor videowall.jpg

cms voor videowall.jpg

Welke resolutie kan het systeem aan?

De ontwikkelingen op gebied van scherpe schermen staan niet stil. Zijn we sinds enkele jaren gewend aan HD, nu hebben we Full HD, zelfs Ultra HD en tegenwoordig tel je stiekem eigenlijk al niet meer mee als je niet minimaal beelden laat zien in 4K. Fantastisch al die ontwikkelingen natuurlijk, maar je CMS moet er ook mee om kunnen gaan. Vraag daarom aan je leverancier van je CMS hoe toekomstbestendig hun product is en of ze op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen op dit gebied. Dit lijkt een vanzelfsprekende zaak, maar voorkomen is beter dan genezen.

Zo, nu je weet waar je op moet letten wens ik je veel plezier met je nieuwe videowall!


Comments are closed.