About Electronics Live

Een eigen bedrijf beginnen

Home  /  Uncategorized  /  Een eigen bedrijf beginnen

Droom jij ervan om een eigen bedrijf te beginnen? Kun je niet wachten om ontslag te nemen bij je huidige baan om vervolgens zelf aan de slag te gaan, maar weet je niet zo goed waar je het best kunt beginnen? In dit stappenplan kom je meer te weten over hoe je het best te werk kunt gaan en waar je allemaal op kunt letten bij het starten van een eigen bedrijf.

Het kiezen van een rechtsvorm

Misschien weet je al wel wat voor soort bedrijf je zou willen, maar ben je er nog niet over uit wat voor rechtsvorm daarbij past. De rechtsvorm heeft o.a. consequenties voor bepaalde belastingverplichtingen. Het is dus belangrijk om je goed in te lezen, alvorens je een rechtsvorm kiest. Je zou bijvoorbeeld voor een eenmanszaak kunnen gaan, maar misschien past een BV of een stichting wel veel beter bij jou en je bedrijf.

Het schrijven van een ondernemingsplan

Het kan even flink wat tijd kosten, maar het schrijven van een ondernemingsplan is een goede voorbereiding op het starten van een bedrijf. Hiermee creëer je een overzicht van potentiële klanten, marktontwikkelingen en allerlei andere belangrijke zaken. Eventueel kun je iemand vragen om je te helpen bij het opstellen van een ondernemingsplan. Vergeet niet om je in te schrijven bij de Kvk! Hiervoor heb je ook een bedrijfsnaam nodig, dus denk hier goed over na. Ook als je je eigen website opricht, dan zal je hoogstwaarschijnlijk je bedrijfsnaam gebruiken om een domeinnaam te registreren. Dit is verplicht en moet uiterlijk een week nadat je gestart bent geregeld zijn.

bedrijf beginnen

Start je eigen bedrijf

Het creëren van een huisstijl

Naast al het papierwerk is het natuurlijk ook van belang dat je bedrijf beschikt over een mooie huisstijl. Als je zelf niet in staat bent deze te ontwerpen, kun je bijvoorbeeld een logo laten maken. Ook het maken van een mooie website valt prima uit te besteden, je kunt bijvoorbeeld een website laten maken in Amsterdam. Als je geen topkwaliteit wenst, zou je er ook voor kunnen kiezen om online gratis zelf een website in elkaar te zetten. Zorg er wel voor dat je website goed zichtbaar is in zoekmachines. Hier zou je eventueel een marketingbedrijf voor in kunnen schakelen. Het kan ook handig zijn om visitekaartjes, briefpapier en ander huisstijl materiaal te (laten) ontwerpen.

Vergunningen aanvragen

Wellicht zijn er bepaalde regels op jouw bedrijf van toepassing. Het zou zo kunnen zijn dat je te maken hebt met milieuvoorschriften of dat je bijvoorbeeld een bepaalde vergunning aan dient te vragen. Om dure boetes te voorkomen is het goed om je van tevoren hierover in te lezen.


Comments are closed.