About Electronics Live

Nieuwe Philips printer nodig met voordelige printerinkt?

Home  /  Uncategorized  /  Nieuwe Philips printer nodig met voordelige printerinkt?

Nu de kinderen eenmaal groter worden, was er voor het vele schoolwerk dat uitgeprint diende te worden een printer benodigd binnen ons huishouden. Bij Philips hebben we een zeer goede kwaliteit gekregen voor een degelijke prijs. Maar wat is nu slim om te kiezen? Een systeem met toners of cartridges? Op welke manier kan ik goedkoop printen? In deze blog gaan we hier verder op in.

Philips printers zijn van topkwaliteit

In de wereld van printers en cartridges heeft Philips al een aantal jaar een zeer goede en respectabele naam opgebouwd. Momenteel heeft Philips drie verschillende series aan printers op de markt. De LaserFax serie is de laserprinter serie, de inkjet printers zijn de Crystal serie en de MF Jet serie. De kwaliteit is erg hoog en je zult slechts weinig storingen tegenkomen.

Laserprinter van Philips

De LaserFax printers maken gebruik van toners, waarmee hogere aantallen pagina’s geprint kunnen worden en het printen met een laserprinter gaat sneller dan het printen met een inkjet. Dit verschil zit hem in de manier waarop bij een laserprinter de inkt wordt aangebracht. Dit gebeurt via een grote roller in de printer, ook wel een toner genoemd. Deze zijn ook speciaal ontworpen voor de LaserFax printers. De capaciteit van de Philips toners loopt uiteen van ongeveer 1000 pagina’s tot 5500 pagina’s bij de hoge capaciteit toners. De LaserFox serie is een zeer goed aangeschreven serie onder professionele gebruikers en in de bedrijfswereld. Dit heeft de serie te danken aan zijn goede kwaliteit en de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

printer

printer

Inkjet Printers van Philips

De MF Jet serie en de Crystal serie zijn inkjetprinters, de meest aanvaarde standaard voor de consument. De MF Jet serie en de Crystal serie zijn voordeliger dan de LaserFox serie en zijn bestemd voor een andere doelgroep. De snelheid ligt lager door de techniek die gebruikt wordt om de inkt aan te brengen, waardoor ook de kosten lager liggen. Zeker voor de normale gebruiker is dit een voordeel, want de snelheid van de MF Jet en Crystal series zijn nog steeds boven gemiddeld. De twee ink jet series karakteriseren zich door de kwaliteit die ze leveren. De MF Jet serie levert een goede kwaliteit tegen een redelijke prijs, waarbij de inkt standaard een pagina of 1000 mee gaat. De Crystal serie levert een uitstekende kwaliteit tegen een iets hogere prijs, de standaard cartridge gaat ongeveer 500 pagina’s mee. Dit zijn de beste printoplossingen voor veel situaties.

Keuze Philips printer

De keus viel bij ons op de MF Jet serie. De kosten zijn laag en de kwaliteit is goed voor het schoolwerk dat ingeleverd dient te worden. De printer is daarnaast erg betrouwbaar gebleken. Het ergste wat je kan overkomen is natuurlijk dat je kinderen je in paniek gaan bellen omdat de printer stuk is. Na ruim een jaar intensief gebruik heeft onze MF Jet 495 nog geen problemen vertoond. Voor het bestellen van printerinkt kun je online terecht bij veel vergelijkers. Zorg dat je altijd de verschillen tussen de a-merken en budgetlabels (huismerk inkt) goed in het oog houdt.


Comments are closed.