About Electronics Live

Tips bij het kopen van je nieuwe laptop

Home  /  Uncategorized  /  Tips bij het kopen van je nieuwe laptop

Het is niet altijd even gemakkelijk om de perfecte computer te kopen. Technologie ontwikkelt snel en elk jaar komen er betere opties uit, maar dit zou je niet moeten tegenhouden om een nieuwe laptop te kopen. Laptops zijn licht, compact en makkelijk om overal naar mee te nemen. Het belangrijkste is dat je jouw laptop specifiek kiest voor je gebruik. Prijzen variëren tussen de 300 en 3000 euro, maar de beste laptop is niet altijd de duurste.

Budget of high-end?

De prijs van je laptop hangt af van het merk en van de specificaties. Een goedkopere laptop zal vaker een minder goed scherm bevatten en trager werken. Als je een laptop nodig hebt voor de  lange termijn of voor professionele doeleinden, is het bijna altijd beter een duurder model aan te schaffen.

Kies je software

Er zijn drie verschillende soorten software beschikbaar. Windows, chromeOS of MacOs. Welke jij kiest hangt af van je voorkeur. Windows bestaat al heel lang en is dominant op de markt. De laatste versie biedt de mogelijkheid om tussen je laptop en tablet te wisselen. Veel computers hebben vingerafdrukbeveiliging en touchscreen. MacOS is een systeem dat lijkt op Windows. Het biedt alleen niet de mogelijkheid om een touchscreen te hebben en de interface is anders. ChromeOS is heel erg simpel, maar biedt aanzienlijk minder voordelen.

Processor

Welke processor het beste is voor jou hangt af van je gebruikersdoelen

Kies je specificaties

Bij het kiezen van de specificaties speelt de processor een grote rol. Dit is de echte computer die alle berekeningen maakt. Als je gewoon het internet gebruikt om iets op te zoeken in een zoekmachine heb je zeker genoeg aan een i3- of i5-processor. Als je ook wil gamen en video- of fotobewerkingen wil maken, koop je beter een i7-processor.

Een tweede specificatie is de resolutie van je scherm. De nieuwste ontwikkeling is een 4k scherm, Dit is de scherpste resolutie die ervoor zorgt dat je beeld superscherp is. Deze resolutie is enkel aan te raden als je de hele dag bezig bent met afbeeldingen of video’s.


Comments are closed.