About Electronics Live

Waarom een Sharepoint cursus volgen?

Home  /  Uncategorized  /  Waarom een Sharepoint cursus volgen?

Vind jij het belangrijk dat iedereen binnen jouw bedrijf efficiënt kan samenwerken? Natuurlijk, want een efficiënte samenwerking kan een bedrijf veel opleveren. Toch blijkt het dat veel bedrijven intern nog lang niet zo efficiënt samenwerken aan projecten. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat er vaak een systeem ontbreekt waarmee een project geleid kan worden. Het verdelen van taken is erg lastig als je geen goed platform hebt. Gelukkig zijn hier tegenwoordig diverse softwareprogramma’s voor te krijgen. Een goed voorbeeld hiervan is Sharepoint. Nadat je personeel een Sharepoint cursus heeft gevolgd, wordt het mogelijk om een stuk sneller samen te werken aan projecten. Dit kan ontzettend veel schelen voor een bedrijf.

Sharepoint is een product van Microsoft. Microsoft is een van de bekendste ontwikkelaars die er zijn. Zo is Microsoft bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor Office en voor Windows. Dit is een belangrijke reden dat men veel vertrouwen in Sharepoint heeft. Je kunt er zeker van zijn dat er goed over het systeem is nagedacht en dat het gemaakt is door de beste programmeurs. Dit merk je ook terug als je het programma gebruikt. Het systeem werkt bijzonder efficiënt en bovendien is het systeem ook zeer overzichtelijk. Althans, wanneer je een Sharepoint cursus hebt gevolgd.

gebruiken sharepoint

gebruiken sharepoint

Het installeren van Sharepoint

Voordat er gebruik gemaakt kan worden van Sharepoint, is het belangrijk dat er een Sharepoint omgeving gecreëerd worden. Deze omgeving heeft de vorm van een website en is hierdoor zeer overzichtelijk. Het is belangrijk dat alles goed afgesteld is, zodat er zich geen problemen voordoen. Het opzetten van een Sharepoint omgeving is niet eenvoudig als je geen ervaring op dit gebied hebt. Het kan daarom een goed idee zijn om dit aan een expert over te laten. Daarnaast is het ook mogelijk om je eigen personeel een Sharepoint expert training te laten volgen. Deze training is vooral geschikt voor de systeembeheerders binnen het bedrijf. Men leert hier onder andere om zelf een Sharepoint website op te zetten.

Leren om Sharepoint te gebruiken d.m.v. een Sharepoint cursus

Wanneer je een nieuw programma binnen een bedrijf implementeert, is het belangrijk dat alle personeelsleden weten hoe het werkt. Dit geldt ook voor Sharepoint. Het heeft geen zin als iedereen de eerste dagen of weken nog bezig is met uitzoeken hoe het programma werkt. Het is verstandig om je personeel op zijn minst een Sharepoint Basis cursus te laten volgen. Deze Sharepoint cursus betaalt zichzelf zeker terug als iedereen vervolgens vanaf de start efficiënt met Sharepoint kan werken. Men leert bijvoorbeeld om bestanden naar het platform te uploaden, maar ook alles wat je verder nog van SharePoint moet weten.

Nadat je personeelsleden een Sharepoint cursus gevolgd hebben en het systeem binnen het bedrijf is geïmplementeerd, kunnen jullie direct met het programma aan de slag. Het zou je verbazen hoeveel sneller en soepeler veel projecten vervolgens zullen lopen. Doordat meerdere mensen tegelijkertijd aan bestanden kunnen werken, verloopt de samenwerking veel soepeler. Zo hoeft men niet meer na te gaan wie welk deel van een bepaald bestand heeft. Je bent hierdoor veel minder tijd kwijt aan een project en dit scheelt je, zeker op jaarbasis, enorm.


Comments are closed.