About Electronics Live

Uw computer gezond houden

Home  /  Uncategorized  /  Uw computer gezond houden

Wanneer u gebruik maakt van ICT is het vrij tot zeer belangrijk dat u zorg draagt voor deze apparaten. In de meeste gevallen zijn ze peperduur maar wel kwalitatief. Het enige dat u moet doen is een goed onderhoud toepassen. Heeft u geen idee wat u kan doen? Geen nood! In dit artikel sommen we een aantal handige tips op die u kan gebruiken.

1. Schaf een antispyware tool aan

Op het web zijn er tal van gratis programma’s en bestanden te verkrijgen. Helaas is het binnenhalen daarvan niet zonder risico en zijn ze vaak uitgerust met spyware. Spyware zijn programma’s die jammer genoeg onopgemerkt op uw computer ge├»nstalleerd worden. Deze proberen allerhande informatie te bemachtigen en op te slaan. Wanneer u een fervent gratis downloader bent is het aangeraden gebruik te maken van antispyware tools. Deze beschermen u hier tegen.

2. Update de communicatie met uw hardware

Alle ICT maakt gebruik van heel wat hardware. Audio- en videokaarten, modems, routers, en ga zo maar verder. De hardware waar u gebruik van maakt heeft de juiste software nodig om op een goede manier te kunnen communiceren. Zorg dat deze software altijd zo up-to-date mogelijk is.

3. Voor regelmatig een grote schoonmaak uit

Digitaal werken zorgt er voor dat er veel informatie en bestanden bijgehouden worden. Te veel inhoud op uw computer kan ernstige gevolgen hebben zoals het verliezen van snelheid. Net als uw keuken of living is het onaangenaam wanneer uw computer een stort is. Probeer alle overbodige bestanden er permanent af te gooien. Beperk het niet enkel tot een lente schoonmaak zoals in uw woning maar maak er een wekelijk of maandelijkse gewoonte van.

Uw computer gezond houden

Uw computer gezond houden is erg belangrijk. Wanneer de computer niet gezond is en er geen goede backup gemaakt wordt kan dit veel problemen veroorzaken.

4. Maak een back-up

Wanneer er iets gebeurt met uw apparaat dreigt u al uw bestanden te verliezen. Dit kan een hel zijn voor mensen die veel digitaal werken. Zorg daarom dat u altijd een back-up hebt.

5. Laat uw computer nakijken

Zorg er voor dat u uw apparaten regelmatig binnenbrengt bij een specialist. Net als in het menselijk lichaam kunnen er ieder moment problemen aan het ontwikkelen zijn die niet erg zijn wanneer u er op tijd bij bent maar die catastrofaal zijn als u ze niet opmerkt. Een ICT-kenner zal deze problemen opmerken en er iets aan doen.

Dit was een basispakket aan onderhoud. Deze vijf tips zijn een basis die elke computer gebruiker moet toepassen wanneer hij/zij een langere periode gebruik wilt maken van het apparaat. Wanneer u deze tips gebruikt bent u een stap dichter bij een gezonde en goed werkende PC.

 


Comments are closed.