About Electronics Live

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe printer?

Home  /  Uncategorized  /  Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe printer?

Tegenwoordig kiest men er steeds vaker voor om ook digitaal documenten te gaan opslaan. Dit betekent natuurlijk niet dat het verstandig is om dit alleen maar online op te slaan. In sommige geval is het aan te raden om gewoon lekker alles op hardcopy bij te houden. Dan is het belangrijk om de juiste printer te kiezen, maar welke printer past nu het beste bij jouw organisatie?

All in one printer

Heel vroeger had men drie verschillende apparaten nodig op het moment dat je wilde scannen, faxen en printen. Vandaag de dag is dat niet meer noodzakelijk omdat men beschikt over verschillende printers. Dit komt door de introductie van de all in one printers. Deze printers beschikken over de eigenschappen om alle drie de functies uit te voeren. Voor organisaties die nog vaak deze functies gebruiken is een all in one printer zeer geschikt.

nieuwe printer kopen

Ben jij van plan een nieuwe printer te kopen?

Welk formaat heb ik nodig?

Afhankelijk van wat voor type organisatie je hebt kun je bepalen of je gaat voor een A4 printer of een A3 formaat printer. Bij een afspraak met een (potentiële) klant kan het soms gemakkelijk zijn om een rapport of ander voorbereidend werk hardcopy naar een afspraak mee te nemen. Zo kan het zijn dat een architectenbureau een kleine tekening heeft gemaakt en deze dus op A3 formaat wilt meenemen. Dan is het gemakkelijk dat je ook daadwerkelijk een printer hebt die in staat is om dat formaat te kunnen printen.

Tweedehands printer

De aanschaf van een of meerdere nieuwe printers kan best veel geld kosten. Daarom kiezen sommige organisaties er ook voor om een tweedehands a3 printer of een tweedehands a4 printer te kopen. Dit wil niet zeggen dat deze printers dan ook minder kwaliteit bieden als een splinternieuwe printer. Integendeel want met de refurbished printers is het ook mogelijk om een kwalitatief goede printer te nemen. Deze tweedehands printers worden helemaal nagekeken en waar nodig nieuwe onderdelen geplaatst. Hierdoor is de printer weer als nieuw en is daarbij ook de aanschafwaarde lager.


Comments are closed.