About Electronics Live

Benodigdheden voor een geluidsstudio

Home  /  Uncategorized  /  Benodigdheden voor een geluidsstudio

Het bouwen of laten bouwen van een geluidsstudio kan heel veel voordelen hebben, maar het brengt ook de nodige eisen met zich mee. Wat is er namelijk allemaal nodig voor het bouwen ervan? En wat heb ik nodig als ik eenmaal een studio heb? Dit soort vragen vormen vaak een dilemma voor de persoon die een dergelijke ruimte heeft gebouwd. Het antwoord op de vraag, wat heb ik nodig voor in een geluidsstudio, vind je hier in onderstaand artikel.

Digitale recorder

Allereerst is een digitale recorder een goed uitgangspunt voor in de studio. Dit elektrische apparaatje is namelijk de eerste stap richting het opnemen van allerlei geluiden binnen een kamer. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om hiermee een gesprek, zoals een sollicitatie, op te nemen. Maar ook het opnemen van een demo voor een single is een optie met dit apparaat. Het grote voordeel: het is een klein apparaatje, waardoor het erg gemakkelijk mee te nemen en op te bergen is. Ook bestaan er grotere varianten, doorgaans in het formaat van een toetsenbord of mengpaneel. Deze zijn meestal bedoelt voor diegenen die een vaste ruimte hebben en hier het meeste werk verrichten, zoals het opnemen van liedjes.

Computer

Natuurlijk is het ook erg praktisch als er een computer of laptop aanwezig is. Met dit apparaat is het tegenwoordig erg eenvoudig om allerlei applicaties te downloaden, die jou helpen bij het opnemen en streamen van muziek. Uiteraard hangt het niet af van de computer of de opnames goed zijn. De belangrijkste overweging om te maken tijdens het kiezen van de juiste machine, hangt voornamelijk af van jouw persoonlijke voorkeuren en de eisen die het werk van jou verlangt. Daarnaast is het verstandig om te letten op de juiste hardware. Hieronder vallen bijvoorbeeld de processor, die bepaalt hoe snel de pc is. Ook geluidskaart is van belang, omdat dit de kwaliteit van het geluid regelt. Verder is het slim om een stille computer of laptop aan te schaffen, omdat je hiervan geen overlast wil.

Akoestiek

Ten slotte is de akoestiek belangrijk. Hiermee oogt men op de invloeden van buitenaf op de kwaliteit van het geproduceerde geluid in de studio. Isolatie kan hierbij al veel betekenen. Een goede isolatie, met name in de muren en in het plafond, zorgen voor een heldere en duidelijke weerkaatsing. Meer informatie hierover is te vinden op Esmono. Deze aanbieder van geluidsstudio’s bezit de nodige kennis over dergelijke ruimtes en helpen jou erbij om de juiste kamer te kiezen met de nodige accessoires van dien.


Comments are closed.