About Electronics Live

Codeer systemen

Home  /  Uncategorized  /  Codeer systemen

Je staat er misschien niet altijd bij stil maar als je om je heen kijkt is vrijwel alles gecodeerd. Hierbij moet je aan producten denken die je uit de supermarkt hebt gehaald maar ook de kabels die uit je computer lopen. Van voedingsmiddelen tot aan medische producten, ze zijn allemaal gecodeerd. Er zijn verschillende manieren waarop bedrijven hun producten coderen. Verschillende methodes worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het coderen op de juiste manier gebeurd. De verschillende methodes van coderen zullen in dit artikel worden toegelicht.

Vooral coderingen door middel van barcodes is een type codering die we eigenlijk dagelijks tegenkomen. Bijna alle producten in de supermarkt zijn door middel van een barcode gecodeerd. Dit maakt het makkelijker om een groot aantal producten te verwerken. Er zijn verschillende manieren waarop een dergelijke code kan worden uitgeprint. Dit kan door middel van een gewone printer. Hierbij kunnen de barcodes worden geprint op stickervellen waarna de producten kunnen worden voorzien van een barcode. Wanneer een grote hoeveelheid producten moeten worden gecodeerd werkt dit systeem niet effectief. Voor massale productie wordt er gebruik gemaakt van een continous inkjet printer. Een dergelijke printer wordt zeer vaak gebruikt voor de coding and marking van producten. Er zijn verschillende types continous inkjet printers. De een is vaak sneller dan de ander. Daarnaast verschillen de printers in de mate van economische duurzaamheid en het kwaliteit van het printen. Zo kun je met een continous inkjet printer meer dan alleen barcodes printen. Het is ook mogelijk om andere informatie op de producten te printen. Zoals andere codes of informatie.

De continous inkjet printer kan heel snel printen en kan ook worden gebruikt voor het printen op kwetsbare producten. Dit komt omdat de printer vrijwel contacloos kan coderen. De continous inkjet printen zij zeer onderscheidend en zijn makkelijk te bedienen. Een andere manier van coderen is door middel van een laser systeem. Een dergelijke system is voor ideaal voor toepassingen in de voedingsmiddelen industrie.


Comments are closed.