About Electronics Live

Wat is e-fulfilment?

Home  /  Uncategorized  /  Wat is e-fulfilment?

E-Fulfilment komt tegenwoordig steeds meer voor door de grote groei van het internet. Steeds meer mensen doen immer hun aankopen online. Mede omdat dit gemakkelijker is en men er niet voor hoeft te reizen. Een goed voorbeeld van een e-fulfilment bedrijf is bol.com, waarbij je ook aankopen online doet en zij ervoor zorgen dat het zo snel mogelijk bij je thuis wordt afgeleverd. Simpel gezegd is e-fulfilment de volledige afhandeling van orders die worden gedaan in de webshop.

Orders kunnen snel verwerkt worden bij E-fulfilment

Een E-fulfilment bedrijf als Hageman heeft een geheel logistiek proces, waardoor het orders snel kan verwerken en afleveren. Het begint met de inkoop van de goederen of ook wel het ontvangen van goederen. Alle goederen krijgen een registratie en worden opgeslagen in het magazijn. In het magazijn worden de orders gepikt, die gedaan zijn door de consumenten. Nadat de orders gepikt zijn worden deze verpakt en worden deze voorzien van een etiket waar het adres opstaat met een bijbehorende pakbon.

Correct afhandelen van retouren is van groot belang

Het komt er op neer dat het de volledige afhandeling is van het volledige logistieke proces. Vanaf het moment dat de order is binnengekomen in de webshop totdat de bezorger het pakket heeft afgeleverd. Eigenlijk hoort de verwerking van de retouren hier ook nog bij. Het is een cruciaal onderdeel voor een E-fulfilment bedrijf.

E-fulfilment richt zich puur of afhandeling orders uit webshop

Het proces omtrent de E-fulfilment van een bedrijf heeft dus alleen maar te maken met het logistieke proces en niet met andere zaken zoals reclame maken. De marketing of sales van de webshop behoren dus niet tot het proces van E-fulfilment. Het opbouwen van een succesvolle webshop of de producten goed in de markt zetten wordt overgelaten aan andere specialisten. E-fulfilment van een bedrijf is puur gericht en gefocust op de volledige afhandeling van orders, die afkomstig zijn uit de webshop.


Comments are closed.