About Electronics Live

FIFA 17: de vernieuwingen

Home  /  Uncategorized  /  FIFA 17: de vernieuwingen

Net zoals de voorbije jaren kijken heel wat gamers opnieuw uit naar de release datum van Fifa 17, een van de meest populaire spelletjes ooit gemaakt. Naar goede gewoonte reizen de producers EA Sports vanuit Vancouver de hele wereld rond om het spel te promoten als ware het een nieuwe bijbel. Journalisten zijn het intussen al gewoon geworden om te horen te krijgen dat de nieuwste release beter wordt dan alle voorgaande. Maar dit jaar zitten er effectief twee grote wijzigingen in het spel.

Fifa krijgt Frostbite

Fifa 17 zal gebruik maken van een nieuwe game engine, namelijk Frostbite. Deze engine werd ontwikkeld door EA Dice, de studio die onder meer de Battlefield first-person shooters op ons heeft afgevuurd. De nieuwe engine zal ervoor zorgen dat het spel nog een stap dichter is gekomen bij de realiteit en zorgt voor een soepelere game play.

Nieuw verhaalmodus: The Journey

Waar heel wat fans vooral naar zullen uitkijken is de nieuwe verhaalmodus in Fifa 17. The Journey wordt een role-play avontuur waarin je speelt met rookie Alex Hunter die een contract tekent bij een club naar keuze. Tussen de matchen door zie je belangrijke scenes in het leven van Alex. In een strijd met zijn rivaal Gareth Walker moet hij zich in het team zien te spelen. Daarnaast krijg je met heel wat sleutelmomenten te maken waarbij de beslissing die je neemt de verdere uitkomst van het verhaal zal bepalen. Wordt Alex een rustig type of een enfant terrible? Hoe reageert hij als hij uitgeleend wordt? Ook heeft alles wat er tijdens een wedstrijd gebeurt invloed op zijn carrière. Een rode kaart mag je gaan uitleggen bij de manager terwijl een horde journalisten je staan op te wachten als je net die belangrijke goal hebt gescoord.


Comments are closed.