About Electronics Live

Hoe kun je beamers gebruiken op de juiste manier?

Home  /  Uncategorized  /  Hoe kun je beamers gebruiken op de juiste manier?

Beamers gebruiken is tegenwoordig niets bijzonders meer. Een beamer is de opvolger van oude projectiemiddelen zoals de diaprojector maar met een beamer kun je beelden, al dan niet bewegend, afspelen die doorgestuurd worden via een digitaal apparaat zoals een computer.

Waarvoor kun je beamers gebruiken?

Een beamer is een handig hulpmiddel bij evenementen, vergaderingen, tijdens het lesgeven enzovoort. Indien je wilt dat grotere groepen mensen gebruik kunnen maken van de beschikbare informatie die jij op je computer hebt staan gebruik je daar de beamer voor. Deze projecteert en vergroot de beelden op een scherm of muur zodat ze voor iedereen goed zichtbaar zijn.

De beamer op de juiste manier aansluiten

Een beamer gebruiken is niet zo moeilijk maar het is wel zaak dat je van tevoren alles goed aansluit. Daarvoor doorloop je de volgende stappen. Zorg ervoor dat de computer aangesloten wordt op de beamer met de juiste kabels. Er zijn ook beamers die via een netwerk functioneren zodat je op afstand informatie kunt doorsturen. De meeste beamers hebben tegenwoordig een HDMI aansluiting maar bekijk altijd goed of je een extra verloopstuk nodig hebt. Voor bepaalde apparaten is dit noodzakelijk om verbinding te kunnen maken. Schakel daarna de beamer in en als deze warm is de computer, laptop of tablet.

waarom kiezen voor een beamer

waarom kiezen voor een beamer

Het signaal overbrengen

Als de aansluitingen goed zijn kun je verdergaan. Dit betekent dat je het signaal kunt overbrengen naar het scherm via de beamer. Als dit eenmaal aankomt kun je ook de gewenste beelden laten zien. Als het meezit wordt de beamer gedetecteerd door de computer die je aangesloten hebt. In dat geval is het gebruik eenvoudig: de beelden worden dan vanzelf getoond. De praktijk leert echter dat dit niet altijd het geval is. Als de beamer niet gedetecteerd wordt krijg je dus niet vanzelf een signaal dat naar de beamer gaat. Afhankelijk van met welk apparaat je werkt dien je dit zelf aan te sturen.

Kies de juiste aansluiting zodat het werkt

Indien je gebruik maakt van Windows kan de aansluiting verschillen per versie. Hoe je de aansluiting maakt vind je online maar in de handleiding van de beamer zal dit ook vermeld staan. Zo kun je zelf de aansluiting maken bij de versie die jij gebruikt. Een aansluiting met een Apple apparaat kan ook maar daarvoor geldt een speciale methode. De aansluiting hoeft niet perse met kabels gemaakt te worden, draadloos behoort ook tot de mogelijkheden.

Bron: https://www.beamerwebwinkel.com/


Comments are closed.